onsdag 2 mars 2016

Kri...

I julas gjorde jag en ny bekantskap…

Jag fick tre av Esters böcker som inte var Lottaböcker utan tre olika ur hennes rika produktion, och jag tänker börja med första boken om Kri. Kri finner en vän!

Kri är en ung flicka, 14/15 har jag för mig, fast hon ser äldre ut på utsidan av boken. Hennes familj ska flytta till en större stad, pappan har fått ett nytt jobb. De ska inte flytta förrän efter jul så för att Kri ska börja i sin nya klass direkt istället för att gå i en ny klass hemma et halvår och sen börja i en ny klass igen får hon bo inneboende hos familjen Berg. Som en av 3 inneboende flickor.
Hon trivs genast hos familjen men framför allt tycker hon om sin rumskamrat Vimsi. De hamnar i samma klass, råkar jämt ut för samma typ av knasiga händelser och blir snabbt bästa vänner.

Det här är den första i en rätt kort rad av böcker om Kri och jag tänker läsa varenda en, jag tyckte mycket om den första.

Den kom -57 dvs strax före den första Lotta-boken och jag känner igen den varma vänskapen mellan flickorna.Det är ett tema som går igen i många av Esters böcker. Kri och Vimsi har precis träffats men de trivs genast med varandra. Lotta och Giggi har ju känt varandra ett tag när vi träffar dem men de trivs också i varandras sällskap.

Jag har en barndomskompis som jag träffade för 48 (Hu!) år sen och vi ses fortfarande så jag känner igen mig. Det är nog därför jag är så förtjust just i det temat...

blogghälsningar
/Johanna

4 kommentarer:

Annica sa...

Gillar också Kriböckerna. Om du gillar Lotta så gillar du säkert också Kri. Man kan hitta Kriböcker på nätet brukar söka på bokbörsen.se Skulle säga att böckerna om Kri är typiska Esterböcker. Du som inte läst dem har en rolig läsupplevelse framför dej.

Anne Marie sa...

Jag har alltid tyckte bättre om Kri-böckerna än om Lotta-böckerna. Speciellt gillar jag Lena som kommer med i handlingen något senare. Den här serien är ju inte berättad i jag-form och därför flyttar handlingen mellan olika personer.

Anonym sa...

jag kan avundas dem som har en bästa vän som de känt hel livet, själv tycker ag att man kommer ifrån varandra.
mamma hade några. Dock inte sedan barndomen , men de hade träffats senare och höll en viss kontatk

Mona JS sa...

Jag tycker också om denna värme och gemenskap som Ester är så bra på att beskriva. Det är underbart att ha vänner som har hängt med länge!