lördag 19 december 2015

Gästinlägg om första Lottaboken...

Jag har alltid gillat filmer, böcker etc. där det förekommer en stängd skola. Jag minns själv när man av någon anledning var på skolan när nästan alla andra var hemma. Det ekade i de tomma korridorerna. Men jag bröt mig ju aldrig in i skolan! Fast jag blev faktiskt inlåst en gång (ska ju inte gå in på det här, men eftersom biblioteket låg i skolbyggnaden och de hade öppet på kvällen gick jag och en kompis omkring lite och hittade en öppen korridorsdörr en bit från biblioteket. Sen låste sig dörren när vi hade råkat slå igen den. Fast bibliotekspersonalen kom och öppnade... Vi skulle haft en kolkällaringång. Det var ju inte meningen att folk skulle gå omkring så där, men vi tyckte väl det var spännande).

Jag håller på att läsa den första Lotta-boken. Det borde jag ju ha gjort tidigare, men jag fick inte tag på den och så började jag på nummer två. Jag är ju rätt ny på Ester R-L:s böcker, och det var främst Kaja-böckerna som gjorde att jag började gilla henne som författare.
Så nu läser jag alltså Lotta nummer ett – lite högtidligt!
Den tomma skolan igen. Det är ju bara ett kort parti när Lotta, Giggi, Siv och Mona bryter sig in i den tomma skolan, men vilka härliga sidor! ”Jag vet ingenting, som verkar så spöklikt tyst som en tom skola.”

Pontus Liedberg3 kommentarer:

Anne Marie sa...

Vad kul att tydligen även pojkar vill intressera sig för Esters böcker.
Gå in i en tom skola skulle jag inte vilja göra.

Maggan W sa...

Vad kul att du gillar Kaja, det gör jag med, jättemycket!

8 tassar 4fötter sa...

Blir nästan lite avundsjuk på dej, tänk vilken läskat du har framför dej ��