lördag 2 maj 2015

Sången Summertime fick Kaja att gråta.

I ”Farlig kurs Kaja” går Kaja och Petter på bio för att se en film vid namn ”Porgy and Bess”.  Det är Petter som valt filmen och Kaja är inte helt till freds med hans val, eftersom hennes syster Lilian varit och sett filmen ett par dagar före och kommit hem och sett ut som ”lingonsylt” i ansiktet.
Filmen var således sorglig och både Lilian och Kaja hade en tendens att gråta på när de såg sorgliga filmer och Kaja vill ju helst se bra ut, dvs. inte rödgråten, då hon och Petter kommer ut från bion.
Kaja lipar och ser helt enkelt ut precis som lingonsylt i ansiktet, men Petter säger att hon är söt trots detta.
Jag har alltid gillat Petter, han vet vad han ska säga den grabben. Dock börjar Petter vissla på en melodi från filmen som Kaja tycker är otroligt vacker, men som hon inte vill höra på ett tag, eftersom den gör henne så ledsen.

Sången är ” Summertime”, en klassiker av George Gershwin, som nog de flesta idag har hört och känner till. Sången skrevs 1935 till operan Porgy and Bess, och jag håller med Kaja om att den är otroligt vemodig och vacker, och för mig personligen, så tänker jag alltid på Petter och Kaja när jag hör den.
Så här lyder texten:
 
Summertime,
And the livin' is easy
Fish are jumpin'
And the cotton is high

Your daddy's rich
And your mamma's good lookin'
So hush little baby
Don't you cry

One of these mornings
You're going to rise up singing
Then you'll spread your wings
And you'll take to the sky

But till that morning
There's a 'nothing can harm you
With daddy and mama standing by

George Gershwin 1935

 Text: Maggan Weimar

1 kommentar:

Eva Nyström sa...

Jag tänker på avslutningen i aulan när jag hade gått ett år på gymnasiet. Det var någon som sjöng den och jag tror det var första gången jag hörde den.