onsdag 6 maj 2015

Knatt ger Lotta råd om teckning!



I ” Lotta är sig lik” beslutar teckningsläraren Rit-Valle att eleverna ska ha teckning utomhus.
Lotta och Giggi går ner till hamnen för att rita, dock blir det mest prat. Giggi lyckas visserligen skapa en teckning som Rit-Valle godkänner, men stackars Lotta har bara fått ihop en liten flagga.

Rit-Valle frågar sarkastiskt om det är ett kvastskaft med en disktrasa på och ger Lotta som straff att fyra dagar senare lämna in 5 teckningar. Hon får rita vad hon vill, men teckningarna skulle vara välgjorda och ha någon mening i sig.

Stackars Lotta har ingen aning om vad hon ska rita och då Knatt frågar vad hon håller på med så kan han ge råd. Han berättar att en klasskamrat till honom har fått mycket beröm för kubistiska saker i färg, fyrkanter och trianglar i en enda röra. Lotta blir väldigt uppmuntrad av detta och börjar måla abstrakt. Det går bra och hon får två av teckningar med på skolans utställning.

Hon tackar Knatt och det gör faktiskt jag med för som en ganska klent begåvad tecknerska har jag haft stor nytta av Knatt tips!

Text: Maggan Weimar

1 kommentar:

Gunilla sa...

Som lärare i bild så tycker jag att Lotta klarar sig bra. Den personliga stilen är viktig och det finaste är inte alltid bäst ;-)