fredag 17 maj 2013

Blanka djupröda körsbär, sommarens vackraste bär?I ”full rulle, Lotta!”, sommarjobbar Lotta på Kajsas tidningsredaktion. En ”glödhet sommardag” blir hon ombedd att stanna kvar efter arbetstidens slut. Hon är inte alls glad över detta, hon vill hem och slå sig ner med en tallrik fil och en skål med ”blanka djupröda körsbär”. 

Jag älskar körsbär och alltsedan jag läste Ester vackra beskrivning av bären, så har frasen funnits inbäddad i mitt huvud.
Hur ljuvligt stora söta körsbär än smakar, så smakar de faktiskt ännu bättre om man liksom tyst inuti sitt huvud upprepar frasen ” blanka djupröda” och liksom förlorar sig i hur vackra bären är.
Ofta är körsbär och bigarråer ganska dyra, men jag är säker på att om man använde sig av Ester beskrivning så skulle man kunna sälja bären för hundratals kronor hektot!

Text: Maggan Weimar

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu i dagarna, när det blivit sommar, har körsbärsträden precis slagit ut. Här i Västergötland växer det vilda träd över allt! Härligt när de blommar och riktigt goda när de är mogna. Bara att plocka och äta.

Eva Nyström sa...

Vi har ett körsbärsträd hemma. det brukar bli ganska riklig skörd. Som pollenallergiker måste jag kärna ur och koka bären innan jag kan äta dem. Till exempel till en kräm. En ansenlig mängd socker måste då tillsättas. jag brukar tänka att det vore nyttigare om jag kunnat äta bären naturella, men nej klåda i halsen vill jag inte ha.