fredag 24 maj 2013

Malin och Christel, två i alla fall utseendemässigt helt olika tjejer!

I ” Bra gissat, Lotta!” gör Håkan slut med Malin eftersom han blivit kär i Micks syrra, Christel. När Lotta ser Christel första gången blir hon förvånad, eftersom Christel är så totalt olik Malin till utseendet. Så här beskriver Lotta Christel, då hon ser henne för första gången på opinionsmötet för teaterklubben Araminta:

”Christel var liten, spenslig och mörk. Ögonen var svartbruna och de tunga ögonlocken hade fått ett frikostigt lager av silverblå ögonskugga. Munnen var blodröd i det för övrigt bleka ansiktet. Svart var för övrigt en färg, som hon omhuldade. Svart jumper, svart kjol, snäv som aldrig det, svarta balettskor. Det enda som bröt av mot den svarta enformigheten, var ett halsband av stora, slipade stenar i klara lysande färger.”

Så här beskriver Lotta att Malin tar sig ut vid samma tillfälle:

”Smärt, ganska lång, ljus och blåögd. Blont hår, svart rosa läppstift, pärlclips öronen, blekblå jumper, ljus terylenkjol – Hon var som en pastellmålning”

Vad svårt jag hade att bestämma mig för vilken av tjejerna som var snyggast? I 10-årsåldern kändes liksom nödvändigt att ta Malins parti, men jag gillade verkligen beskrivningen av Christel. Några år senare omhuldade jag också svart och det var större chans att jag hade mängder av ögonskugga än ljusrosa läppstift eller pärlclips i öronen.  Men en sak som Lotta helt glömmer då hon menar att Håkan gått in för en helt ny typ av tjej är, att utseendemässigt var Malin och Christel helt olika, men vad hur är de som personer? Kan ju faktiskt har varit ganska lika. Du hittar beskrivningarna av Malin och Christel i kapitel 8 ”Teaterklubben Araminta”.

Text: Maggan Weimar

 

8 kommentarer:

Rut sa...

Den där ögonskuggan, var den möjligtvis grönfrostad, som Maggans i Ann-Sofi-böckerna?

Maggan W sa...

Nä, silverblå står det ju, då var den väl blåfrostad.
Fast jag gillar ju den rödhåriga Maggan i Ann-Sofie böckerna. Undrar varför?

Anonym sa...

Du är väl rödhårig och temperamentsfull!
Lotta själv är ju enligt konstnären en kopia av Ester själv. Mörkt lockigt hår och en blick fylld av nyfikenhet.

Maggan W sa...

Anonym, vem du än är så har du koll på läget...

Annica sa...

Men vart tog Mick vägen? Fick han och Vio varandra någon som vet?

Maggan W sa...

Annica, Jag och Marianne L diskuterade Mick och Vio för ett par år sedan, Vi sa mycket allvarligt att det nog var svårt att hålla ihop när man bodde i olika länder. Skämt åsido, Ester berättade aldrig hur det gick med Mick och Vio.

Annica sa...

Det är väl sista gången vi läste om Mick i en ros för Lotta?
Nej kan vara svårt att hålla ihop om man bor i olika länder.

Anonym sa...

Jag är en 50 + are som hittade reda på ett par av mina älskade Lottaböcker och er sida. Jag fick mig en riktig hedersstund här. Minnet vaknar och loppis får en ny tjusning för många böcker fattas. Tänk så främmande det käns med silvrig ögonskugga och huva blå. Över hela lockdt och upp mot ögonbrynet skulle det vara. Men modet går i spiral så snart är vi nog där på nytt.