lördag 3 mars 2012

När Lotta tänker logiskt blir det inte alltid psykologiskt!Dagen före Kajsas bröllop försvinner hennes brudklänning!  Lotta och Giggi är ute och promenerar då en bil tvärbromsar framför dem. Ut stormar en helvild Kajsa, som säger åt flickorna att omedelbart hoppa in i bilen.  Lotta, som är en spontan person, gör som hon säger och tar ett ”pantersprång” in i bilen och frågar samtidigt om Jan, den blivande maken har rymt. Giggi, denna mer sansade person, står kvar där hon står, och meddelar Kajsa att hon inte hoppar in i en bil som körs av en människa som mest av allt liknar ” en galen gorilla”.
När Kajsa förklarar sin hysteriska framtoning utspelar sig nedanstående dialog mellan henne och Lotta:
" - Min brudklänning har kommit bort!
- Din brudklänning...kraxade jag. Men då kan du ju inte gifta dig.
Det var väl inte så psykologiskt att påpeka det i detta ögonblick, men logiskt tänkt var det, det kan ingen förneka."
Giggi ser nyktert på saken och menar att Kajsa får köpa en ny, en brudklänning går ju att ersätta, det hade ju varit värre om Jan schappat som Lotta ett ögonblick fruktade! Kajsa som är ledsen, tror inte att det inte kommer att finnas en lika snygg.
Giggi svarar att om så är fallet, kommer hon och Lotta att hjälpa Kajsa att sy en ny av vit trådgardin, som Giggi menar är mycket raffigare än den vita duchesse som den försvunna bröllopsklänningen var gjord av. Kajsa svarar att Giggi är vedervärdig.
Detta är ett mycket roligt kapitel, så gå bort till bokhyllan  och  plocka fram ” Ge aldrig upp, Lotta!”  läs kapitel 5, ” En vild jakt börjar…”

 Text: Maggan Weimar

2 kommentarer:

Anne Marie sa...

Undrar om Ester själv någon gång var med om att i panik leta efter något som kommit bort. Det är ju vid flera tillfällen som hon låter Lotta och Giggi leta efter kläder och brev som kommit på avvägar. Det verkar ju som Ester kan leva sig in i känslan att inte veta var saker och ting tagit vägen.

Rut sa...

Med tanke på LF:s problem att kunna skriva vill jag bara testa om jag kan skriva in en kommentar.