tisdag 6 mars 2012

Så ung Lotta ser ut på omslaget till den allra första boken!Hon är ju förstås bara 13 år och alldeles för bullersam och högljudd enligt Lockige Fridolf, men det här omslaget är på något sätt annorlunda än de nästkommande fyra. Kanske det är för att bilden ovan visar ett barn och de övriga en "ung flicka"?  Vad tror ni och vad tycker ni om det allra första omslaget?

Text: Maggan Weimar

3 kommentarer:

Anne Marie sa...

Ja hon ser ung ut. För om man kollar bokomslag två där hon bryter klacken under repdragaretävlingen så ser hon betydligt "damigare" ut.
Typiskt 50-tal att ha kalasbyxor och kjol till en kortare jacka. Mode som verkar att vara högaktuellt denna vinter. Fast nu heter det väl tigts eller leggings.

Eva N-m sa...

ett roligt detaljrikt omslag som visar dåvarande klädmodet . dufflarna är väl alltid aktuella och schalett hade man på 70-talet också, fast då knöt vi dem i nacken. Att elda med koks kan jag inte relatera till alls. det känns väldigt avlägset.

Irene L. sa...

Det här är ju dagens on dit vad gäller mode...
Roligt att kunna säga att jag såg ut exakt på det här sättet när jag började i ettan, frisyren, promenadskorna, kalasbyxor, ja allt är jag som etta-gluttare!