tisdag 13 december 2011

Esters silhuett som bokstöd i svart metall....vill ha....!!!


Här ovan ser ni exempel på två olika bokstöd i genombruten metall, ett med silhuett av Taube, det andra av Fröding.
Om tillräckligt intresse bland oss medlemmar finns, kan det bli aktuellt att tillverka bokstöd med Esters silhuett. Jag personligen tycker att det skulle vara jättehäftigt och jag tror, att Ester själv skulle gillat tanken på att var just ett bokstöd...

Jag har inte något som helst belägg för detta påstående, (att hon skulle gilla att vara ett bokstöd alltså), men jag tror det i alla fall!

Sedan tycker jag att är värd det, vi är så många som älskar hennes böcker, precis som så många älskar Selma, Strindberg och Taube och det tre sistnämnda har sina silhuetter avbildad på bokstöd!

Bokstöden kostar omkring 200 kronor stycket och vill ni se hur de ser ut så finns att köpa i handeln, bla. på NK:s bokhandel i Stockholm så har ni vägarna förbi gå in och titta!


Text: Maggan Weimar     Bild: Marianne Ringnér8 kommentarer:

Therese sa...

Jag skulle absolut köpa ett sånt bokstöd.

Anna sa...

Är det bara jag som ser bloggen lite knasig?

Bokstöden ser fina ut. De förutsätter väl nästan att man ställer några utvalda böcker på ett litet bord. I en bokhylla ser man ju inte figuren.

kaja sa...

Är det nån som vet vad det är att "skutta saffransfläta"? I söndags skrev em om Tussi i skolan, där skuttar hon och Kajsa-Lena saffransfläta.

http://bastmattan.blogspot.com/

Björn Rut sa...

Bloggsidan ser konstig ut för mig också

Eva N-m sa...

Är det bara ett bokstöd för 200 kr eller ett par? Håller de fast böckerna på riktigt? Jag har köpt diverse elefanter som bokstöd och en del är mest till dekoration eftersom de är för lätta.

Maggan W sa...

Anna och Björn, bloggen är helknasig, har liksom en ruta framför sig som jag lyckats få dit men ej lyckats få bort,ska på det strax igen. Eva, bokstöden är av metall och ska vara ganska tunga, men eftersom jag inte sett dem i verkligheten vågar jag inte svara på din fråga.Priset är per bokstöd.

Marianne R sa...

Vad jag minns om att skutta saffransfläta så stod man bredvid varandra och höll i varandra med vänster hand i den andras vänstra hand och höger hand i den andras högra hand. Sedan skuttade man på vanligt sätt. Det roliga var ju att man kunde tvärvända genom att dra in den arm som var utsträckt och sträcka ut den andra armen. Då fick tjejen bredvid göra motsvarande och så hade man vänt helt om. Saffransfläta hette det väl för så som man höll armarna påminde om en saffransfläta.

Marianne R sa...

Eva beträffande bokstöden beror det ju på. Allt beror ju på hur stora böckerna är och hur tunga de är. Bokstöden är cirka 15 cm höga och har en bottenplatta på cirka 10cm. På bilden ser du Fröding som väger 283 g och Taube 330 g. Just nu har jag de som dekoration men det är ju utmärkt att ha Esters som bokstöd för sina böcker.