måndag 2 augusti 2010

Om Lotta-böcker på nätet

Sommaren verkar ha gett ett litet uppsving i bloggandet där Lottaböcker nämns, men även andra böcker av Ester Ringnér-Lundgren uppmärksammas. Här kommer några länkar till blogginlägg:

  • Madeleine har varit i Sigtuna, där hon tror att Lotta skulle trivas. Visst är det dit Lotta och hennes skolklass åker på utflykt, när Giggi och Lotta blir inlåsta i ett museum och vinkar från tornet? Där de sitter på en mysig servering i en prunkande trädgård? Här nämner Madeleine Sigtuna
  • En bok om dagen har läst Kaja-böckerna och skriver om läsupplevelsen. Läs här
  • Vi vet ju att Lotta-böckerna kan pigga upp när man känner sig lite nere och trött. Här bloggar Fröken P om hur hennes dag vände när hon hittade ett paket på hallmattan. Läs här.

En artikel har publicerats i webbmagasinet Magasin Vera. Deras profil är bland annat detta:
Magasin Vera är en tjejtidning på nätet som verkar för att stärka unga kvinnor i Sverige. Magasin Vera inspirerar, stöttar och peppar tjejer till att tycka om sig själva och våga tro på sig själva. Vi vill erbjuda en frizon där man slipper ytligheter och sjuka ideal. Tanken med Magasin Vera är att sprida sunda ideal och budskapet "du duger som du är".

Magasin Vera vill också lyfta fram kvinnor som på något sätt är en förebild för andra. Tanken är att känslan för dig som läsare ska bli: ”Kan hon, så kan jag!”. källa Om Magasin Vera
Läs artikeln om att starta en förening och hur intresset för Lotta-böckerna ledde till just Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren. Här finns hela artikeln.

 

3 kommentarer:

Anne Marie sa...

Hur i all världen bär du dig åt för att hitta all information? Mycket trevligt att kolla.

Maggan W sa...

Håller med Anne Marie! Jättekul och vad bra en bok om dan´skriver om Kaja-böckerna!

Anna R sa...

Ja jag söker som bara en nörd kan göra. :) Roligt att ni uppskattar dessa tips.

Ja visst är det kul att läsa vad andra tycker om böcker, och kanske lite extra när det är Ester Ringnér-Lundgrens böcker. :)