fredag 28 maj 2010

Vad händer på bloggen i sommar?

Humla vilar på maskros. Foto: www.fotoakuten.se

Vad händer på bloggen i sommar? Ja det är en fråga värd sitt svar. Förra sommaren tog föreningens blogg sommarlov. Men i sommar tror jag att det blir lite annorlunda.

Gillade du Margaretha Weimars text om Tur i oturen? Då har du tur! I pipe-line ligger två texter av Weimar. Den ena handlar om en av de härliga karaktärerna i Lotta-böckerna av Merri Vik och den andra texten handlar om den första boken i en annan av serierna av Ester Ringnér-Lundgren.

Snart kan du läsa en intervju med Malin Walkeby, hon som gjorde illustrationen som finns i årsskrift 2009 - Mat, bakverk och sötsaker i Esters böcker.

Om du inte kan få nog av lästips i allmänhet eller vill ha tips på läsning som kanske matchar din provar vi i sommar att ha ett lästips i månaden. Men vad är speciellt med tipsen här då, vad skiljer dem från tipsen i tidningar och annan media? Jo, först får du veta tipsarens favorit bland Ester Ringnér-Lundgrens produktion. Lästips 1+3 blir namnet.

Så kommer fortsättningen på följetongen om föreningens historia. Närmast att dyka upp är en vy från träffen i Malmö 2007. Vill du skriva om träffen i Stockholm eller den i Krokek? Eller vill du skriva något annat till bloggen eller kanske en krönika?

Vad skulle du vilja se för inlägg på bloggen? Kanske är det just du som kan göra det inlägget? Annars kan du lämna önskningen här så får vi se om det går att ordna ändå. :)

Glada hälsningar
Anna R

3 kommentarer:

Anne Marie sa...

Vad då pipe-line???

Anna R sa...

Ja de är på g, ligger laddade, rad-på-rad, och bara väntar på att publiceras. Jag har i alla fall hört ordet användas så. Hoppas att jag inte har hittat på något helt själv.

Anna R sa...

Var bara tvungen att kolla på nätet och hittade en artikel om idiomatiska uttryck på wikipeida. Den beskrivning som finns där stämmer inte helt med min tolkning, men betydelseförskjutningar av ord och begrepp pågår ju hela tiden. http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_idiomatiska_uttryck