lördag 28 februari 2015

I "Vilken Skiva, Lotta!" är Lotta hemma hos "Lejondamen" Linn Arki.

Affären där nedanstående bilder är tagna heter "Africa Trade" och ligger i Kapstaden. Det är en slags antikvitetsaffär dvs. de saker ni ser på bilderna är "riktiga" men gamla! och härrör från den tid man jagade storvilt i Afrika. 

Jag måste erkänna att jag var så överväldigad och förstummad att det tog ett tag innan "Vilken skiva, Lotta-vibbarna" dök upp i mitt huvud. Affären består av många fullproppade rum i en tre våningar hög byggnad! Det som ni ser på bilderna är en bråkdel av vad som finns i affären även om en del är "vanliga" moderna föremål.

Om ni inte riktigt minns innehållet i " Vilken skiva," så har Eva Nyström nyligen skrivit ett blogginlägg om denna bok. Bläddra tillbaka till den 15 november 2014 och läs mer om Linn Arki och episoderna om djuren. Eller så läser ni om boken förstås.

Jag hoppas ingen tar illa upp för det är inte menat så, naturligtvis är inte jakt tillåtet på detta sätt längre. Det ni ser på bilderna är objekt från en svunnen tid. Men läs Eva text eller läs om boken så förstår ni vad jag syftar på.

Text: Maggan Weimar


 


7 kommentarer:

Anne Marie sa...

När jag bara tittar på telefonen finns inte något blogg från 15 /11 2014!
Skall kolla datorn senare.
Den affären skulle jag inte vilja handla i!

Lena F sa...

Fy, så makabert! Fast, vid närmare eftertanke har jag själv en uppstoppad ekorre, minne efter mormor. Alltså - fortfarande makabert, men intressant!

Anne Marie sa...

Hittar inte det bloggavsnittet som Eva skall ha skrivit i november.
Har det studsat ut i cyberrymden, eller?

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren sa...

Hej Anne Marie,
Tur att du är uppmärksam, inlägget hade studsat ut i cyberrymden men har nu studsat tillbaka.

Maggan W sa...

Lena, jag tänkte också på våra svenska jakttrofeér, de känns mycket mer naturliga än ett avhugget zebrahuvud...#svensk

Eva N-m sa...

håller med maggan. Detta är ännu värre, men jag gillar inte sånt alls.

Mona sa...

Har nyligen tapetserat ena dotterns rum med en fondvägg med zebror. Tror inte att hon skulle vilja "matcha" denna vägg med ett zebrahuvud...