torsdag 7 februari 2013

Filmen som Lotta, Giggi och Mick aldrig såg! Mick Tronning är en sympatisk kille med många strängar på sin lyra. Jag anser att Lottas kompis Vio från Wien gjorde ett mycket bra kap när hon och Mick blev ihop och jag vet att jag har medhåll av en annan av sällskapets styrelseledamöter, som anser att Lotta skulle valt Mick framför Paul.   
En av  Micks förmågor att initierat prata om ingenting, som i kapitel 5 i ” Arma Lotta”. Klassen har varit och sett  en film och Lockige Fridolf ursinnig över att Lotta, Giggi och Mick pratat sig igenom hela biobesöket och ber därför  trion, att en och en, redogöra för filmens budskap. Så här uttrycker sig Mick:                                                           

 ” – Filmen vi såg för en stund sedan var synnerligen intressant och lärorik. Här uppe i vårt land kan vi inte sätta nog värde på så utomordentliga informationer om hur det ser ut i andra länder.   Många kanske tycker att det här är saker som inte angår oss, men efter att ha sett den här filmen så förstår man hur angelägen den är. Man behöver bara tänka på – ja … nästan vad som helst, för det är så oerhört mycket, som kräver en omedelbar insats, så förstår man… att – ja....  Så förstår man att du inte vet ett dugg om filmen, sa lockige Fridolf. Inte ett dugg.”

Dock säger Lockige Fridolf att han beundrar Micks förmåga att prata om ingenting och han lägger till att Mick säkert kommer att han nytta av denna förmåga…

Under min skoltid, när jag hamnade i liknade situationer tänkte jag ibland på Micks utläggning med ett visst avund och faktiskt var jag ibland ganska bra på att svamla ihop saker jag med.

Men vad hände med Mick? Blev han något inom showbiz, fick han och Vio varandra? Någon som vet?    
Text: Maggan Weimar

15 kommentarer:

Viktoria sa...

Om Mick har förmågan att prata om ingenting har ju å andra sidan Paul förmågan att säga ingenting alls, förutom ett enstaka "lilla Lotta" med ett ömsint lyft på överläppen. Jag har alltid tyckt att Paul är en tråkmåns och det tror jag egentligen att Merri Vik tyckte också, för han får ju inte särskilt mycket utrymme, kommer bara in nu och då med sitt bekymrade halvleende. Påminner lite om Reinfeldt när jag tänker efter.

Kerstin sa...

Faktum är att jag håller med. Inte bra för en tjej som ofta känner sig dum och barnslig att ha en pojkvän som är fem år äldre och som kallar henne "lilla Lotta", ibland dessutom med en klapp på kinden. Nej, hellre en jämnårig kille (fast Mick var väl något år äldre?) med lite humor och tusen järn i elden.

Maggan W sa...

Va kul att ni faktiskt i dessa kommentarer är lite kritiska till Paul, på facebook menar nästan alla att "Paul är den ende" :-)

Anonym sa...

Håller med Viktoria ovan:
Fastän Lockige Fridolf tycker
att Mick är bra på att prata om ingenting så PRATAR ju faktiskt han och Lotta med varandra, dvs de har intressanta konversationer, till skillnad från Lotta och Paul. Visst, Lotta och Paul pratar men det handlar oftast om vem som eventuellt har dansat med/umgåtts med en annan tjej/kille.
Alternativt Pauls "lilla Lotta".
Jag tror att Lotta och Mick hade funkat bra ihop,
men det var (tyvärr?) inte Mick som hon blev kär i.
Hoppas att Mick och Vio fick varandra.
Apropå Mick - var inte hans riktiga namn Mikael?
Ganska snart kallade även lärarna honom Mick

em sa...

Jag har alltid tyckt att Mick är odräglig - och Paul en trist produkt av sin tid. Men det fanns ju andra killar, som verkade tämligen normala; Mats och Jonte till exempel.

Anonym sa...

Anonym 10.36 = Elna.
Till em: Hade nästan glömt bort Jonte/Jonas (det är väl en och samma person?). Han och Lotta har ju väldigt trevligt ihop i "Skärp dig, Lotta!"
Hälsningar Elna

Anonym sa...

Jag har alltid gillat Sigge Blom...

Kerstin sa...

Sigge Blom, ja. Han var ju så trevlig, rolig och uppmärksam.

Tatiana sa...

Sigge blom gillade jag med. Paul är bara arrogant och dryg !

Irene Birgitta sa...

Lenni? Han behöver en initiativkraftig och gladlynt hustru?
I "Vilken Fullträff, Lotta" är han påväg att bli förälskad i henne och skriver en dikt med inspiration från hur hon sett ut vid ett speciellt tillfälle. "Solsmekt sommarflicka" beskriver han henne som... Inte illa och vad är frasen "Lilla Lotta" i jämförelse?
Platt Intet!
Paul är rolig i början, men utvecklas till en fullfjädrad tråkmåns med tiden.
Sigge Blom går an, men med Mick blir det nog aldrig någon harmoni. Det är för hög fart på bägge händer där!

Anne Marie sa...

"Lilla" verkar vara författarens favoritord för att beskriva någon man har i sin närhet och tycker om och i bland tycker synd om.
Lotta använder ordet om sig själv i Det är Lotta, förstås! sidan72 när hon har fått sin fjärde anmärkning.
Mamman säger ofta lilla Lotta t ex på sidan 137 i samma bok, när hon får höra att Lotta ställt sig upp mitt i jultalet och sagt "ja".

Eva sa...

irene, har du läst min blogg Did he ever go down under? Där skriver jag att Lenni har synpunkter på att Lotta hänger sig fast vid Paul Visst är han lite intresserad av Lotta (fast han aldrig skulle erkänna det). men lenni var väl ännu äldre än Paul? så vem skulle Lotta ha valt? kanske Mats/Hasse hade varit bra. De verkar ha roligt och friktionsfritt ihop.

Maggan W sa...

Om Ester läser oss i sin himmel så tror jag att hon ler eller kanske kastar huvudet bakåt och skrattar hjärtligt. Jag håller på Sigge Blom, han är visserligen äldre men skojfrisk och musikalisk, undrar fortfarande vad det blev av honom...

Annica sa...

Ja men det var en annan tid.Tjejer skulle "hålla på sej" och vänta på att bli gifta.Att gifta sej så ung som Lotta var väl inte ovanligt.Ja allt var nog inte bättre förr.

Anonym sa...

Fast Lotta gifte sig på 80-talet, och inte ens på den tiden var det vanligt att flickor gick direkt från föräldrarnas hem till att bli någons hustru. Jag tycker att det i de sista böckerna känns som om tiden har gått om författaren lite. I Lycka till säger Lottas pappa att han inte kan se henne som gift med "ansvar för hus och hem". Paul svarar att "Det delar vi på, Lotta och jag." Ja, det lät ju modernt och bra, men jag hade hellre sett att Lotta pluggade klart och kanske bodde i studentrum innan hon gifte sig.