måndag 2 april 2012

Hon är den jag hela tiden tänker på...

Jag läser i tidningen att Jesper Torsten Brehm vid Madrids universitet har gjort en revolutionerande fysiologisk upptäckt. Inte för jag begriper så mycket vad det hela handlar om, men det är ju roligt att en gammal profil från vår stad har hamnat i rampljuset. Vem kunde tro att Jesper och Truddan skulle bli kvar i Madrid då de för många år sedan reste dit på semester!  Truddan fick ett erbjudande att överta en av stadens främsta boutiquer.  Hon sa upp sig från länsstyrelsen och Jesper Torsten fick ett forskningsjobb vid Madrids universitet.  Nu var det länge sedan de var hemma i Sverige. Märkligt det där med namnet. Ingen vet vad man egentligen ska kalla honom. Han är morbror till Jonas som jag hade mycket roligt ihop med under några år. Vart tog Jonas vägen förresten?  Och Truddan… Vad heter hon på riktigt? Gertrud var det.  Hon är faster till Lotta – min första stora kärlek som det aldrig blev någonting med. Lotta tjatade bara om den där mallige sysslingen. Vad han hette har jag förträngt. Var det Pelle? Palle, Pål var det.  Fånigt namn. Han var förresten för gammal för henne och de passade inte alls ihop. Vad frustrerande med allt det där snacket om att vi bara skulle vara kompisar. Det gick bra att hänga med mig varje gång hon dök upp i stan och inte kände någon. Hon ville att jag skulle visa henne runt överallt. Men visst – hon lärde mig dansa vals en gång. Det hade jag nytta av på studentbalen. Jag dansade mycket med Susanne. Då fick jag veta att hon i flera år varit  förälskad i mig. Vi gifte oss så småningom, men det höll inte så länge. Det var ju Lotta jag ville ha. Hon är den jag hela tiden tänker på. Susanne gifte om sig och flyttade. Nu har jag varit ensam ganska länge. Mitt jobb som stadsantikvarie tar i och för sig mycket tid. Men visst undrar jag vart Lotta tog vägen!   Hon är förstås gift med den där stroppen. Jag vet inte vad han heter i efternamn. Hennes bror kallades alltid för Knatt. Knatt Månsson... Om man skulle försöka leta på Facebook…..Nej ingen Knatt där. Han använder nog sitt riktiga förnamn nu. Hörde jag någonsin talas om det? Lottas systrar hette Gerd och Malin men de är väl gifta.  Men Jonas då!  Jonas heter Borg i efternamn det vet jag bestämt. Kanske Lotta och han har någon kontakt? Visst gick de i samma klass? Få se här…. Flera Jonas Borg. Inte den, inte den, men den! Bingo! Oj vad gammal och gråhårig han har blivit. 576 vänner och han har dem inte ens i bokstavsordning.   Här har vi henne. Marie-Sofie Ryd. Visst är det hon?  Kallar hon sig för sitt dopnamn nu. Lika vacker som förr. Henrik Ryd och Liselott Ryd måste vara hennes barn. Vad vuxna de verkar! Det är när man ser bilder på gamla kompisars barn som man upptäcker att tiden rusar iväg.  Mallgrodan Pålle finns inte med. Det behöver ju inte betyda mer än att han inte vill vara med på Facebook………..    
Text: Eva Nyström

5 kommentarer:

KarinE sa...

Nej,men Mats-Hasse! Vad kul att höra av dig efter så många år.

Anonym sa...

Kul ide Eva, vilken fantasi du har!
Så stackars Mats (eller Hasse) fick alltså ingen fru.

Eva n-m sa...

Tack ska ni ha!
Han fick en, men inte den han ville.

Maggan W sa...

Tycker faktiskt lite synd om Mats-Hasse...Tänke på Lotta och dikten som också var en dansbandstext : " varför föddes jag att älska, älska den jag aldrig får...Finns i "Arma Lotta!" kapitel 19 om ni vill kolla.

eva n sa...

ja jag har alltid tyckt att han verkar vara mer intresserad av Lotta än hon av honom, hon ser honom inte. Han skickar med henne chokladaskar och blombuketter när hon åker hem. De kanske hade blivit lyckliga tillsammans.Hon verkar trivas i hans sällskap, men där finns ingen attraktion från hennes sida.