onsdag 18 april 2012

Bet du henne?


I ”Arma Lotta!” besöker Lotta en bokhandel för att köpa en brevportfölj och en dagbok, men som alltid i Lottas värld är förtrytelsen nära. Viveka dyker upp och då hon får syn på inköpen fäller hon ett par försmädliga kommentarer som gör Lotta väldigt ledsen. När Giggi får höra historien så utspelas följande dialog:
” – Vilken apa! sa hon och jag beundrade henne för att hon så raskt funnit det rätta namnet på Viveka. En så lömsk och illvillig apa. Bet du henne?   
– Det ser illa ut inne i en bokhandel, sa jag.                                                                                   
Giggi nickade. – Jo det är klart! Kan för övrigt inte smaka så gott heller.”          
Jag gillar den där kommentaren ”– Bet du henne?” Fantastiskt välformulerat som så ofta då Giggi fäller en kommentar. Jag behöver väl inte berätta att jag själv sagt samma sak vid liknade tillfällen. Måste dock säga att kommentaren inte alltid är helt lyckad, den som tar emot den måste liksom vara med på noterna och fatta ironin, utan förklaringar. Men jag gillar verkligen ovanstående dialog, tycker det är väldigt, väldigt rolig och det hela fortsätter med att Giggi tröstar Lotta på ett sätt som bara riktiga vänner kan. Så mina vänner, fram med boken och bläddra fram till Kapitel 18, ” Giggi rycker in…”
Text: Maggan Weimar           

4 kommentarer:

Maggan W sa...

Ber om ursäkt för texten med olika typsnitt/storlek. Har slagits med datorn och jag får inte till det.

Anonym sa...

Hade Lotta fixat att hantera en dator? Knappast i tidiga tonåren, tror jag. Men senare som chef för ett bokförlag blev hon väl så illa tvungen att lära sig.
För Giggi hade det väl aldrig varit något problem.
Viveka, den apan, hur blev äktenskapet med Lottas släkting tro?

Eva n-m sa...

så synd att viveka försvinner efter Lotta går till sjöss. de har ju äntligen blivit vänner. Visst hade det varit roligt att få läsa hennes brev om livet som fotbollsfru i England? det är inte för sent ännu. Någon som känner sig manad?

Viveka Mason sa...

Hejsan,
Jag såg i bloggen att många undrar vad som hänt sedan Bill och jag gifte oss och bosatte oss i London. Bill har i många år varit som uppslukad av sitt liv som fotbollsproffs och nu bor vi i Spanien, i Madrid. Trevligt men Bill ser jag inte till så mycket. Det är träning och matcher jämt. Jag har faktiskt planer på att åka hem i sommar till gamla Sverige. Det vore intressant att söka upp Paul. Det var en väldigt gullig kille, det egentligen. Jag vet att han hänger ihop med Lotta fortfarande men träffa honom kan man väl få göra......
Vi har det gott ställt så jag har aldrig behövt arbeta utan ägnar mig åt mode och kläder. En film har jag också varit med i faktiskt.
Love from Viveka Mason