söndag 5 februari 2012

Varför skuggar Jan, Kajsa?



I ” Vilken tur, Lotta” får vi läsare träffa Giggis moster Kajsa för första gången. Kajsa har bråkat med sin fästman och behöver därför sällskap på sin reportageresa till Danmark. Under resan lägger Lotta märke till en mystisk man som hon kallar för spanjoren. Vid upprepade tillfällen dyker spanjoren upp  och ger Kajsa långa blickar.  Lotta inbillar sig att han är skum och oroar sig för Kajsa.  Det visar sig sedan att ”spanjoren” är Jan, Kajsas fästman!

Fast jag förstår inte riktigt det här?  Hur kan Jan dyka upp på alla dessa ställen i Danmark och i Sverige på precis samma gång som Kajsa, Lotta och Giggi? Jag menar, har han inget arbete att sköta? Han måste ju verkligen förfölja trion, hur kan han annars veta precis var de är? Är han rentav en stalker?  
Fast äktenskapet mellan honom och Kajsa verkar ha varit lyckligt, så kanske det var så enkelt att Jan, (fästmannen alltså), var så förtvivlad över bråket att han struntade i jobbet och bara följde efter Kajsa, eftersom han inte stod ut med att inte få se henne varje dag? 
Eller vad tror ni kära medlemmar, om denna mycket angelägna och allvarliga frågeställning?
Text: Maggan Weimar

7 kommentarer:

em sa...

Jag har alltid tyckt att det var lite skumt - men nöjde mig med att i en bok kan vad som helst hända.
Han kanske använde sin semester till att ha koll på Kajsa, vilket jag inte tycker låter så sympatiskt.
Margaretha

eva n-m sa...

jag tycker det är konstigt att inte Giggi kände igen honom. visst hade hon träffat honom någon gång? sedan är det väl också konstigt att Kajsa inte lade märke till honom.

Maggan W sa...

Det är bara Lotta som ser honom de första gångerna han dyker upp och när väl Giggi får syn på honom så tycker hon att hon känner igen honom, men kan inte placera honom.Hon har bara sett honom på kort förut?

Lena F sa...

Jan hade såklart semester, det är vad jag alltid trott.

Irena sa...

Jan tar Spionsemester, inte så trevligt.
Att Lotta inte känner igen honom är kanske inte så konstigt, att Giggi inte gör det är för att hon nog inte kan föreställa sig den slags svartsjuka (därför att hon inte varit riktigt förälskad ännu, i denna bok)Och Kajsa, ja, hon har säkert lagt märke till honom, men grillar honom. Det har han förtjänat!

Anna sa...

Jag får snarare en känsla av att Kajsa egentligen sagt exakt vart hon ska åka och vet att han ligger i hasorna. De leker lite med varandra. Så jag ser det inte som spioneri eller stalking (kommer inte överens med det ordet) utan nån slags tyst överenskommelse mellan Kajsa och Jan.

Anonym sa...

Anna kommer nog sanningen närmast. jag förstår hur du menar. De gör det kanske också för att skoja med Lotta och Giggi?