torsdag 15 september 2011

Giggi blir kär!
Och det blir hon i en av de, enligt mitt tycke, bästa Lotta-böckerna ” Vilken fullträff, Lotta!" Tror att det är den Lotta-bok jag läste flest gånger under min ungdom. Har ni tänkt på att den känns aningen innehållsrikare än övriga böcker i serien?  Jag menar inte att den är tjockare, men texten är ganska liten och det känns som om boken är mer komprimerad?   I alla fall är det sommar, Giggi bor hos Lotta i Rönnvik, och Oscar dyker upp på scenen för första gången.  Oscar som känner Lenni och dessutom är släkt med Gustafsson, där Lenni bor under sommaren. Då skulle man ju kunna tänka sig att Lenni fått tipset om att hyra rum hos Gustafssons av  just Oscar, men så är det inte, utan båda killarna blir glatt överraskade över att de ska bo på samma ställe. Fast att detta var underligt, var inget jag tänkte på när jag läst boken som ung, utan det väsentliga för mig var att Giggi också träffade en kille och blev kär! Fast det är inte mycket vi får veta om Oscar i böckerna,  mer än att han ska bli ingenjör och är bra på att laga grindstolpar. Fast så blev det ju aldrig han och Giggi heller…

Maggan Weimar

2 kommentarer:

Anne Marie sa...

Jag tog fram boken i går och läste om den. Som så ofta beundrar jag författarens fantasi. Den ena dråpliga episoden efter den andra fick mig att skratta många gånger.
Det börjar med löktårtan, Moira, en romantisk pappa, mannekänger i städrock och hur det kan bli när man använder fel borste!

Maggan W sa...

Absolut en av Esters bästa, kanske rentav hennes bästa? Vad kul att du tog fram och läste den!