torsdag 30 december 2010

Jubileumsåret 2010

2010 var föreningens 5-årsjubileum! Och vilket jubileumsår det har blivit!
Vi har träffats på olika ställen och gjort en mängd olika saker. Medlemmarna har fått nyhetsbrev som vanligt och bloggen har fått många fler besökare och besök under detta år jämfört med 2009. På webbsidan http://www.estersallskap.se/ har vi detta år fått en egen liten Snusbo där det går att se vad man kan beställa från Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren. Nu kommer en lång härlig lista där du kan se vad vi gjort i år.

♥ Lördagen den 9 januari 2010 träffades 12 skåningar på kaffe/te-bjudning hos Marianne Ringnér i tant Bernhardinas anda.

♥ 31 mars var det dags igen! Nu för att fira Esterdagen. Marianne Ringnér berättar följande i sin rapport: ”I Malmö är vårt traditionella konditori Hollandia som är centralt beläget samtidigt som det är inrett i gammal stil.” De blev 8 personer som alla pratade om Ester Ringnér-Lundgrens böcker.

♥ I Stockholm 31 mars hölls träffen ”återigen på vårt stamlokus Vetekatten. Den enkla sanningen är att det inte finns något annat ställe som passar lika bra för den här sortens träff.” Så skrev Marianne Lundin i sin rapport. De blev 6 personer på sin träff.

♥ Lördagen 10 april var det jubileumsfika på Sultans Norr i Katrineholm. På samma fik som för 5 år sedan träffades på nytt ett gäng på 7 personer, 4 personer från Eskilstuna, 2 från Stockholm och en person från Katrineholm, för att äta och fika gott.

♥ Malmköping 29 maj 2010 hade vi utflykt med guidad vandring i ERL:s fotspår. Ester Ringnér-Lundgren läste till småskollärare i Malmköping. 10 personer deltog i denna utflykt.

♥ 15 juni 16.00 var det invigningstal för utställningen Festligt, Lotta! sa Kvirre och Hoppsan. 15 juni -13 augusti var utställningen öppen på Stadsbiblioteket i Eskilstuna

♥ Årsmöte och årsträff 2010 hålls i Köpenhamn. Årsmötet hölls 28 augusti och träffen innehåller flera aktiviteter under 28 och 29 augusti. Den 28 var det 28 personer som deltog.

♥ Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren deltog på Bok- och biblioteksmässan i Göteborg. SERL höll tre seminarier, varav det första var fullsatt.

♥ 4 oktober firades i: 
Stockholm: 8
Malmö: 8
Linköping: 1 (+2 barn)
Hörby: 3
Ängelholm: 4
Göteborg: 1 person
Totalt 25 (+2 barn)
Deltagarantalet ligger stabilt jämfört med tidigare år. 2009 var det 25 personer som deltog och 2008 var det 27 personer som deltog.

♥ Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren deltog i Sällskapsliv till sjöss 7-8 november.
♥ Utställning om Ester Ringnér-Lundgren i Hörby 13 november-11 december. Utställningen ackompanjerades av en sagoläsning på invigningsdagen.


Och vi har synts i media!
 • Tara i februari, nummer 3 Böckerna som är jag s.37-41 Pia Leufstedt Nyström
 • 13 april notis i tidningen Folket om "jubileumsfikat" i Katrineholm.
 • 22 april kunde man bland föreningsnotiserna i Eskilstuna-kuriren läsa om Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren och jubileumsfikat i Katrineholm
 • 30 april notis i Katrineholmskuriren om "jubileumsfikat" i Katrineholm.
 • 2 juni notis i Folket om utflykten till Malmköping
 • 3 juni notis i Eskilstuna-kuriren om utflykten till Malmköping
 • Magasin Vera augusti (webbmagasin) om att starta en förening och om Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren.Tillsammans är man starkare
 • Parnass, nr 3, september, om Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren som talar om vad vi har gjort i år och vad som ligger framför oss detta år
 • 25 september fanns en blänkare om oss i Corren på ett uppslag om Bokmässan i Göteborg.
 • Bokmässan i Gbg webbsidan september/oktober
 • Skånskan i 17 november på webben och 18 november i papperstidningen om utställningen i Hörby. Artikeln heter Lottaläsare får sitt lystmäte.
Vad säger ni kära medlemmar?

Inga kommentarer: