fredag 5 november 2010

Är det någon som kan dansa Hully-gully?

Lotta är ju jättebra på Hully-gully och det är med den dansen hon kommer igen, på trettondagsfesten hos Tant Bernhardina, då Viveka har lagt beslag på Paul och Lotta blir så ledsen att hon går ut i köket och hjälper till att torka disk. Nar jag slår upp dansen på wikipedia står det att hully-gully är en sorts line-dance med snabba steg(?). Jag trodde nog att det var någon sorts bugg… fast den enda dans som jag kan dansa bra är discodans så speciellt initierad i ämnet är jag inte!

Det viktiga var ju att Lotta fick visa framfötterna och få tillbaka sitt självförtroende och kanske, kanske göra Paul aningen svartsjuk?

Margaretha Weimar 

Hully Gully Baby av The Dovells lite dansbilder i den videon
Hully Gully - ett galet ihopklipp. Detta ser inte så linjebaserat ut!

Hully Gully var tydligt modeordet!

5 kommentarer:

Annica sa...

Oj vad jag led med Lotta angående Paul!Läser fortfarande gärna Lottaböckerna om när Lotta och Paul gifter sej och lever lyckliga..Så går det tyvärr inte ofta till i verkliga livet men i böckernas värld är allt möjligt.

Anna R sa...

Hej Annica! Det är rätt spännande att Lottaböckerna kan ge så många människor så många olika läsupplevelser. Allt är verkligen möjligt i böckernas värld!

Lena sa...

Visst har man dansat hully-gully! Det värsta är att det är så många år sedan att allt utom ordet fallit ur minneslådan...

Anna R sa...

Nästan som Macarena (Los del Rio) för oss som gick på disco på 90-talet kanske??

Lena F sa...

Prissist så tror jag!