onsdag 27 oktober 2010

Nalle - Lottas trogna följeslagare

I Fyndigt, Lotta! tar Lotta studenten och visst är det fint att Nalle också får vara med på ett hörn?

Lotta har suttit och insupit studentnattens dofter och ljud för att samla tankarna efter den långa dagen. När hon sedan ska gå för att sova ser hon:
Uppflugen på kudden satt min gamla Nalle. Tufsig och sliten av många kramar genom åren. Det var mamma som hade satt honom där, förstås. Men hon hade inte nöjt sig med det... Hon hade tagit en av de små studentmössor, som följt med en massa blombuketter, och satt den på Nalles huvud. Min gamla nalle hade också tagit studenten efter att ha varit min maskot i alla år.


I vilka böcker är Nalle med på ett hörn? Är det någon särskild Nalle-episod du minns?

4 kommentarer:

Rut sa...

Jag har nyligen läst Vilken tur, Lotta. Jag drar mig till minnes att i den så gör Lotta en träningsintervju med sin nalle. I intervjun så suffleras nallen av Giggi.

Anna R sa...

Ja just det den intervju är så härlig! Vad bra att du nyss läst så du visste vilken bok det var! Jag har fått flera tips så jag ska uppdatera framöver.

Anne Marie sa...

Helt otroligt, Lotta sid 39.
"På min säng låg en stor vit mjuk nallebjörn, som jag döpt till Tulle. Jag hade fått den på en namnsdag av Paul, som länge hört mig tala om den leksaksbjörn som jag haft som liten men som måste slängas när den inte höll ihop längre."
Den nallen stoppar hon ut genom en dörrspringa när Pauls nye chef kom och hälsade på.

Louise sa...

Citatet väckte glada minnen till liv! Min mamma gjorde lika dant med en nalle på min student, fast hon hängde den runt min hals. Den studentgåvan värmde alldeles extra. Hon var säkert inspirerad av Lottas mamma. Om det var medvetet så eller inte måste jag komma ihåg att fråga henne snart.