torsdag 24 juni 2010

Konferensresa till sjöss

Sällskapsliv till sjöss är DELS satsning på konferensresa där du kan lära känna fler litterära sällskap och deras författare. Årets Sällskapsliv till sjöss utlovar dramatik.
Här berättas om inte mindre än två landsflyktingar med bedrägerier, tvegifte och mordförsök i bagaget. Men det blir också musikaliska pärlor, återuppståndelse av en flickbokshjältinna samt massor med poesi i ord och toner. Under 23 timmar ombord på Silja Galaxy får du förutom ett gediget temaprogram njuta av god mat, dans och underhållning.

Medverkande sällskap:
Almqvistsällskapet, Karin Boye Sällskapet, Emil Hagström-sällskapet, Frank Heller-sällskapet, Ruben Nilson Sällskapet, Povel Ramel-sällskapet samt Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren
 
Så här presenteras Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren.
 
Ester Ringnér-Lundgren och havet
Låter Ester Ringnér-Lundgren bekant? Kanske inte, men om man säger Merri Vik ringer en klocka för tjejer som blev läskunniga i slutet av femtiotalet. Under denna pseudonym skrev Ringnér-Lundgren serien om Lotta – den från barnsben självständiga flickan som man fick följa från det hon var tretton år (1958) till 1991 när hon var förlagschef och mamma. Ett intressant tidsdokument och stor uppmuntran för flickors självkänsla. Men Ester Ringnér-Lundgren har skrivit mycket mer för barn och ungdom vilket kommer att framgå av det nu femåriga sällskapets presentation. Medverkar gör Marianne Ringnér och Marianne Lundin.

24/6 kommer annons om resan i Tidningen Vi, titta om vi nämns!

Läs allt om programmet, kostnad och anmälan på DELS.

Inga kommentarer: