söndag 7 september 2014

Så här skrev Karin till oss andra i bokcirkeln i Stockholm efter att vi haft en djup diskussion avseende cocosbollar, för detta bakverk är viktigt för oss Ester-fans!

 
 Hej alla!
 
Önskar Er en skön och VARM sommar, värmen kommer nog nu!
Vill meddela att dagen efter senaste träffen då vi ägnade 20 minuters diskussion åt cocosbollar var jag i Gamla Stan.
 
Gissa vad jag passade på att göra? Jo, jag köpte en boll i godisaffären på Västerlånggatan och medan jag mumsade på den så studerade jag den medeltida fasaden på andra sidan gatan. Nämnas kan att Augusta Janssons bollar är inte bollar utan avlånga tingestar.
 
Tro mig eller ej, på hemvägen efter att ha firat 40-årsjubileeum tillsammans med min väninna så ville hon också ha en cocosboll. Sagt och gjort vi stegade iväg och handlade, denna gång inhandlade jag en chokladboll.
Mannen vi handlade av var för övrigt en trist typ, mycket trist när jag tänker efter. Jag tog foton, inte på honom men på bollarna. ni kan få se dem vid tillfälle.
 
Märker nu att detta blev litet långt...men som skrivet är ha det så skönt!
 
Varma hälsningar Karin.

Text: Karin Nilson- Linde
 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad sugen jag blir på en kokosboll! Tyvärr är inte alla så goda. Har hänt att jag köpt fyra mums-mums och ätit upp alla på en gång!

znogge sa...

Tyvärr är inte alla lika goda och någon kexplatta i botten ska det helst inte vara. "Gräddbullerian" finns bland annat på Emporia i Malmö och där finns det gräddbullar med klass! Kokos för den som önskar men många andra smaker också...