lördag 7 december 2013

Mycket jul och olycklig kärlek i " Vilken vals, Lotta!"

I ” Vilken vals, Lotta!” får Lotta uppdraget att vara pepparkaksgumma vid nyårsbalen på gamla stadshuset.  Balen är ett initiativ från Mick, anordnad för att dra in pengar för att slippa riva ett gammalt vackert hus.  Lotta vet inte om Paul ska komma, men hoppas förstås. 

 Alla vi trogna Lotta-fans vet ju vad som händer. Lotta står uppflugen på en pall och hänger upp pepparkakor, när Viveka kommer.  Viveka som är otroligt snygg i sin 18-tals herrgårdsfrökens-klädsel, medan Lotta själv är visserligen medveten om att hon är söt som pepparkaksgumman, men också om hur enkelt klädd hon är vid jämförelse med de andra tjejerna på festen. 
 I nästa sekund står Paul vid hennes fötter klädd i en gammaldags officerskostym, stiligare än någonsin.  Chocken och mindervärdeskomplexen gör att Lotta tappar ett pepparkakshjärta i golvet så att det går i kras. 
Hon är medveten om att ett vitt ljus sveper över henne, men reflekterar inte närmare över saken förrän nästa dag då bilden av henne, Paul och det krossade pepparkakshjärtat ät i tidningen med den fyndiga rubriken ” Nyårsbalens första krossade hjärta”.  
Vad synd jag tyckte om Lotta!
Nyårsbalen var en stor besvikelse för Lotta och när de sista valserna är slutdansade, tänker Lotta att hon är den enda på balen som inte har anledning att utbrista ” vilken vals” i ett glatt och lyckligt tonfall.
Fast det är inte bara Lotta som är besviken efter balen, hon är i gott sällskap med Paul, Knatt, Lenni, och även Viveka!
Text: Maggan Weimar

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänk så väl att man är gammal och lyckligt gift!