lördag 12 januari 2013

Hur i all världen kunde Lotta missa att hon hade blåa slejfskor på sig?Titta på omslaget ovan, hur kunde Lotta, som enligt farbror Urban menar är en av landets mest uppmärksamma flickor, ta på sig blåa slejfskor till Herr Villengren-outfiten?

Och varför, måste hon klä ut sig överhuvudtaget då hon gick till Lockige Fridolf med tidningen som han skrivit ner några oläsliga boktitlar på? Jag måste erkänna att jag inte tycker om kapitlen då Lotta är utklädd till farbror Blå eller som hon kallar sig då hon måste presentera sig ” herr Villengren”. ( Hur kom hon på det namnet förresten?” )

Jag lider med henne för att Giggi inte är hemma, för att hon blir utelåst och för att hon tvingas höra Paul och Vivekas samtal på strömserveringen. Jag lider också med henne då hon tvingas se när Viveka snubblar och Paul lägger armen om livet på henne.

Sedan som grädde på moset så ”råkar” hon sitta utklädd till ovan nämnde herre när Paul gör entré i familjen Månssons trädgård i Rönnvik. Stackars Lotta! Fast det är kul när Paul menar att Villengren är skum! När Lotta invänder att han ser snäll och hygglig ut, så fnyser bara Paul och menar att eftersom han är äldre än Lotta kan han se lite bättre om folk är skumma eller inte, fniss.

Och vad löjlig Paul måste känt sig då Lenni en stund senare avslöjar att herr Villengren är ingen mindre än Lotta. Paul kan gott få känna sig lite löjlig ibland, det tror jag bara är nyttigt för honom.

Text: Maggan Weimar

5 kommentarer:

Lena F sa...

Jag tror att Lotta stod färdigklädd men i strumplästen och bara klev i närmaste skopar! Detta är något jag själv ofta gör, hur många gånger har jag inte behövt vända för att jag klivit i mina hemska, gräsliga trädgårdsskor? Eller i Christers "storstövlar" på vintern?

Anne Marie sa...

Förr i tiden - eller för några månader sedan - kunde man läsa de första orden på nya kommentarer i högerspalten. Det var så bra för då syntes det direkt om det kommit in några synpunkter på äldre blogginlägg. Nu är det ju väldigt lätt att missa något.

Eva n-m sa...

jag håller med ANne Marie-

Rut sa...

Instämmer också med Anne Marie. Väldigt svårt att se om det kommer nya kommentarer på äldre inlägg nu. Om jag inte minns fel hade den efterfrågade listan rubriken "Recent comments".

Maggan W sa...

Hej,

Jag har ganska mycket problem med bloggen för närvarande, bla har flera klagat på att det varit svårt att lämna kommentarer, jag har lyckats åtgärda detta men då har annat fallit bort som tex. kommentarerna.
Det har också varit flera uppdateringar som bla. förvårat att föra över bilder från min dator till bloggen. Jag har lyckats lösa det temporärt men jag måste försöka få ordning på det i första hand i alla fall. Det finns inte någon bloggexpert/datexpert därute som skulle kunna hjälpa till?