onsdag 14 november 2012

Är det Mikaela Schiller eller Viveka?För ett tag sedan fick jag upp Ove Sundberg (Henrik Dorsins osympatiska rollkaraktär i TV-serien Solsidan) under vänförslag från Facebook. Han hade faktiskt en hel rad med vänner trots att han inte finns.  Nu när gränserna mellan fiktiva och verkliga personer mer och mer suddas ut på internet, även i form av fejkade bloggar, så får vi nog snart se Lockige Fridolf och Farbror Urban under Personer du kanske känner. Eller varför inte Viveka?
 Har ni förresten tänkt på likheten mellan henne och Mickan /Mikaela ( spelad av Josephine Bornebusch)? Trots att Viveka introduceras som brunett i Hejda dig Lotta, ser jag henne hela tiden som en blondin. Inför Nyårsbalen i Vilken vals Lotta har hon hursomhelst hunnit byta till en mer passande hårfärg.

När jag är igång med min Lottafiering kan jag också se kopplingar mellan Lotta och Anna (Mia Skäringer).  Extra tydligt märks detta i samspelet mellan Anna och Mickan.  Jag tänker på caféepisoden i Lotta går till sjöss. Lotta är väldigt undrande då Viveka ringer och vill bjuda ut henne. Favoriten Napoleonbakelse vågar Lotta inte beställa av rädsla för att inte kunna äta den tillräckligt elegant i den andra flickans sällskap.
Om Viveka och Lotta hade börjat umgås efter Vivekas giftermål med Bill, kanske det hade sett ut  som Anna och Alex  på middag hos Mickan och Fredde (Johan Rheeborg). Fast…..Felix Herngren kan aldrig bli Paul. Han kommer alltid att vara Dan Bäckman, d.v.s Lenni, för mig. Hur blir det nu? Lotta och Lenni gifta????? Det skulle aldrig gå. Bäst att jag tar bort mitt Lotta-filter en gång för alla.
Text: Eva Nyström

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vem är Dan Bäckman?

Eva N-m sa...

En Lenni-liknande figur som Felix Herngren gjorde i Sen kväll med Luuk i början av 00-talet(?). Förebilden är en kulturjournalist med snarlikt namn (Dan Backman)som sågat Felix i en rescension. Även Christoffer Barnekow sägs vara en inspirationskälla. Dan bäckman sjöng bl.A Jan Banan.