torsdag 23 augusti 2012

Nu i helgen är det årsmöte i Karlshamn!

Och så är bloggen igång igen efter sommaruppehållet!

För er som inte har möjlighet att vara på plats i Karlshamn, kommer vi  löpande lägga upp bilder från mötet på Facebook, så att ni kan vara med lite i alla fall.

I morgon fredag, kommer jag tillsammans med två andra styrelsemedlemmar att börja färden från Stockholm ner mot Karlshamn. Även om vi inte  åker i en bubbla med prynadskuddar, så känner vi oss lite som Lotta, Giggi och Kajsa. Fast vi lär väl inte bli förföljda av en snygg "spanjor"...


Text: Maggan Weimar


7 kommentarer:

Lena F sa...

Toppen att ändå kunna vara med "på distans"! Och välkommen tillbaka, Maggan!

Anne Marie sa...

Ja, men jag vill kunna läsa om era förehavanden på den här sidan! Inte på några konstiga sidor ute i cyberrymden som jag inte hittar!

Maggan W sa...

Anne-Marie, naturligtvis ska du kunna läsa om våra förehavande på just denna sida, men det är komplicerat att uppdatera en blogg via smartphone löpande under en helg. Däremot är det ganska enkelt att sätta upp lite glimtar och foton på facebook. Om du är intresserad av att se vår facebooksida är det lätt att gå med. Sök på facebook, registrera dig, de behöver namn och en mailadress. Om du inte vill gå med under eget namn går det bra att använda ett annat. När du väl är med, så söker du efter vår sida som heter Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren ( Ester är också känd som Merri Vik)så kan du se alla inlägg.
Jag kommer dock att återkomma med ett nytt blogginlägg där jag skriver om Årsmöteshelgen.

Eva n-m sa...

Ingen ska behöva känna sig tvungen att gå med i FB. jag har hört olika argument för att inte vara med, även av folk som arbetar inom IT och bör vara tillförlitliga. Jag kan säga att jag upplevt både för- och nackdelar. Mycket är krångligt. bl.a detta hur länge man ska vänta innan man tar bort en vänförfrågan. jag trodde mottagaren gjorde det om hen inte var intresserad. Sedan fick jag en förfrågan av en kille som jag absolut inte kände. jag tror inte ens han bodde i Sverige. Det är för lätt att trycka på gillaknappar till höger och vänster. Sedan har du ditt foto ute i hela världen. Visst, man kan dölja sina uppgifter, men hittills har jag inte haft behov av det. En del döljer vänlistan. jag tycker inte om det. Det är bra att kunna kolla vilka som finns där innan man skriver till någon. du ser att det är mycket att tänka på.

Anna sa...

Men man behöver inte vara med på facebook för att läsa det som sker på tex den här föreningens sida. Den är helt offentlig - dvs publik.

Visst går det att uppdatera bloggen via smartphone. Men då måste ju någon känna att den har tid och ork med det. För blogger finns det en app att ladda ner. Då kan man göra enkla inlägg text och bild.

Anna sa...

http://www.facebook.com/pages/S%C3%A4llskapet-f%C3%B6r-Ester-Ringn%C3%A9r-Lundgren-Ester-%C3%A4r-%C3%A4ven-k%C3%A4nd-som-Merri-Vik/383049841736465

Funkar länken till facebook-sidan?

Anonym sa...

En österrikisk juridikstuderande ville veta hur mycket information om honom som hade lagrats av världens största sociala nätverk under de tre år han varit medlem, så han begärde en kopia. Facebook skickade en cd med 1222 sidor information. Enligt den tyska dagstidningen Der Tagesspiegel sa studenten: "Allt fanns sparat - varje meddelande, varje chatt, även känslig information om vänner". Skivan innehöll också information som studenten visste att han raderat.
Läst i Vakna! oktober 2012 sid 29.