fredag 16 mars 2012

Ett internt skämt för oss i sällskapet, då det serveras gräddtårta...

…är, att man  alltid frågar tårtbakaren, och här är det viktigt att både låta ironisk och se misstänksam ut,  ” Är det mandelflagor eller torkad lök, ovanpå?”

Vilken fullträff, Lotta!  1968.
Här nedan ser du en tårta som serverades vid bokcirkeln i Stockholm, dock utan både mandel och lök!

Text: Maggan Weimar

5 kommentarer:

Anonym sa...

Är det citronkräm ovanpå? Ser smarrigt ut!

Eva N-m sa...

jag har alltid tyckt att det låter orimligt att ta fel på mandel och lök. jag visste inte ens att det fanns hackad lök att köpa. Men nu vet vi alla att det hänt på riktigt och vem som är förebild för denna episod. praktiskt med färdighackad lök för alla oss som gråter.

Annica sa...

I Heja Lotta blandar Lotta ihop socker och salt när hon bakar en sockerkaka.Sockerkakan bjuder hon Paul och sina systrar på.Gerd och Malin är hemma från sina studier för att fira jullov.
I Heja Lotta träffar Giggi också Tobbe för första gången.Giggi går då fortfarande i skolan.Tobbe måste då vara äldre än Giggi.Någon som har en gissning om hur gammal Tobbe är?En äldre kille verkar passa den enligt Lotta förståndiga Giggi väl.

Eva N-m sa...

Jag har också reagerat över detta. Giggi går i sista ring och är alltså 19. Tobbe är väl åtminstone AT-läkare. hur länge måste man läsa innan dess? Han är väl åtminstone fem år äldre som Paul? i den åldern är det ganska stor skillnad. har du läst min krönika "som att komma hem"?

Maggan W sa...

Jag tror det är vanlig grädde på tårtan, fast jag är inte riktigt säker. Citronkräm var det i alla fall inte, jag älskar citronkräm så det hade jag kommit ihåg!