onsdag 18 januari 2012

Visst är trumpeten ett lysande öknamn på en musiklärare?

Men han är inte ofta nämd och jag tror inte det finns någon beskrivning av någon lektion som han håller? Eftersom det dräller av kalenderbitare i vårt sällskap, så hoppas jag på svar på denna mycket " allvarliga" fråga :-)

text: Maggan Weimar

6 kommentarer:

Lena F sa...

Tyvärr har jag själv ovanan att i tankarna sätta "artistnamn" på andra. Kan jag skylla det på Lotta???

Anne Marie sa...

Jag tog fram Det är Lotta förstås! och läste kapitel 12. Lotta hade blivit utkörd från Almas geografilektion och dansade balett i korridoren till den musik som Trumpeten spelade inne i musikrummet. Det såg Friskus, den yngste och charmigaste läraren i hela skolan.
Ester hade verkligen fantasi när det gällde att hitta på öknamn - smeknamn på sina bokfigurer. Det är ju knappast ingen som kallas för sitt riktiga namn!
Mer än tio år före Du-reformen gällde det att hålla tungan rätt i munnen och inte säga fel namn till läraren.
Jag minns en gång när jag kallade rektorn för "Ni". T o m det var fel. Jag skulle ha sagt "rektorn" istället.

Anonym sa...

Det finns en lärare som heter Musik-Nisse.

Maggan W sa...

Artistnamn? Hittar du på sådana till de flesta du träffar eller bara ibland? Jag tycker att du kan skylla på Ester, hon var ju en "artistnamnens" mästarinna :-)

I vilken bok finns musik-Nisse?

Anonym sa...

Bra gissat, Lotta! Där hon står på öronen rakt in i musiksalen och landar framför mallige Håkans fötter medan notbladen flyger runtomkring.

Lena F sa...

Artistnamnen får i regel bara personer jag så att säga känner till, men ännu inte känner - när jag väl är presenterad för andra håller jag mig givetvis till de namn de själva vill kallas! Men ibland blir jag lite orolig för att ett alias kan slinka ur mig i ett obevakat ögonblick...