torsdag 1 september 2011

Att krypa ut ur en lokal för att ingen ska se att man smiter!I ” Hejda dig, Lotta! ” är Lotta och Giggi och lyssnar på kammarmusik. Ingen njutbar upplevelse, då flickorna upplever att musiken saknar melodi. De vill bara därifrån, men är för väluppfostrade, (och märkta av tidigare upplevelser i boken), för att bara resa sig upp och gå. De kommer således på att de ska krypa ut! Det går bra och de lyckas oförmärkt åla sig ca 15 bänkrader bakåt när plötsligt musiken upphör! En prekär situation uppstår, men faktiskt går det bra, eftersom tjejerna snabbt är på fötter och börjar applådera.
Jag måste erkänna att jag ibland funderat över att göra samma sak, att krypa ut alltså.  Ni vet när man sitter på ett urtråkigt jobbmöte och absolut inte har giltigt skäl för att resa sig upp och gå.
Tänk om man skulle liksom hasa sig ner på golvet och börja krypa mot friheten…


Maggan Weimar

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ja,bara tanken på att kunna göra det kan kanske förgylla trista möten....

Anne Marie sa...

Jag blev full i skratt när jag läste detta!
Men vad har du för tråkigt jobb, som kan få dig att önska en sådan reträtt?

Lena F sa...

Oj vad jag önskar att jag vore frisk nog att ha ett jobb att krypa ut från! Men visst minns jag känslan från skolan!

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maggan W sa...

AnneMarie, jag har ett rätt kul jobb jag vill inte påstå annat, men det är ibland möten från morgon till kväll och bland blir det aningen instängt liksom...

Pea (Pernilla) sa...

Tänkte på denna bok när vi gick förbi Hörsalen på Drottninggatan i Norrköping, säkert var det där som Lotta var på skolkonsert. Kul ändå att det anordnades skolkonserter, finns det något liknande idag?

Maggan W sa...

Pea, jag tror det görs en del konserter av skolornas musikklasser med varierande kvalitet beroende på ålder på barn/ungdomarna. Jag har dock ej hört talas om att proffsmusiker spelar på skolor speciellt ofta? Jag vet däremot att filharmonikerna i Stockholm bjuder in skolor och förskolor till konserter i konserhuset, vilket är mycket populärt.