måndag 20 december 2010

En mild doft av Chanel nummer 5

När Lotta och Giggi jobbar extra som springflickor på damavdelningen på det stora varuhuset mitt under julruschen, så expedierar Lotta en fransyska som lämnar efter sig en mild doft av parfymen Chanel nummer 5. När jag för första gången stod på en flygplats och skulle köpa parfym och absolut inte visste vad jag välja, så fick jag syn på Chanel nummer 5. Naturligtvis köpte jag flaskan och hade kvar den under flera år, för mild parfym var det ju inte, god förvisso, men också en tung parfym som passar bäst för kvällsbruk. Jag hade inte riktigt väntat mig det eftersom Lotta, när hon själv ska köpa parfym, gärna frågar efter syren och liljekonvalj.

Kommer ni ihåg vad som hände i Rena mörkret Lotta! ? Lotta råkar lämna ut fel dräkt till fransyskan, i själva verket den avskyvärda lärarinnan Susans dräkt, och Giggi, Puck och Lotta skickas ut att försöka stoppa fransyskan, innan hon hinner lämna varuhuset. Puck uttrycker en viss oro då tjejerna springer iväg, hon menar att det inte bara är att titta på folk utan att snusa lite försiktigt på dem också, och tänk om hon tar fel och kommer släpande på någon som luktar hårvatten istället?

Var det inte män som använde hårvatten? I alla fall blir det Lotta som hittar fransyskan och allt reder upp sig som det faktiskt brukar göra för Lotta. Det gjordes en riktigt bra film om Coco Chanel för ett par år sedan och jag gillar verkligen hennes speciella stil, men hennes klassiska doft är för mig alltid förknippad med allas vår flickbokshjältinna, Lotta.

 
Margaretha Weimar

4 kommentarer:

Anna R sa...

Ja jag gick och sniffade på Chanel no 5 bara för den formuleringen. Inte var den mild inte!

Formuleringen om hårvattnet är ju hur rolig som helst. Just för att jag också antar att hårvatten är något män använder och Chanel no 5 var en riktig damdoft.

Hela den dagen i varuhuset ger verkligen en bit julatmosfär. Den från affärer med stress och fläng och svettiga människor.

Lena F sa...

Älskade Chanel no 5 i många år, nu är det mest Clean som gäller, när det överhuvudtaget blir någon parfym! Vanligen stannar min parfymering vid doften av vedbrasa!

Maggan W sa...

Lotta gillar nog doften av vedbrasa, men clean är det en parfym eller syftar du på ett rengöringsmedel.....

Lena F sa...

Clean är en parfymserie, fast en del tycker att den luktar rengöringsmedel! Själv intalar jag mig att texten på flaskan är sann, att jag luktar clean warm cotton. Fånigt nog!