fredag 24 september 2010

Hälsning från Bokmässan 2010

Här kommer en hälsning från arbetsgruppen som är i Göteborg och arbetar på Bokmässan.

Monter 2010. Per, Marianne och Caisa.
På det första seminarie som Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren höll i torsdags var det nästan femtio åhörare.  Endast ståplatser kvar för de som kom strax innan start.

Marianne och Caisa berättar om Merri Vik

Publiken lyssnar noga
Var du där? Har du besökt vår monter?

6 kommentarer:

Anne Marie sa...

Jag var där på fredag. Då var det nog inte så många som lyssnade till anförandet 5 år, 5 karaktärer. Jätteroligt att träffa alla "Lottafantaster".

Anna R sa...

Vad roligt att höra en glimt hur du upplevde fredagen! Var det några besökare i montern?

Anne Marie sa...

Till montern var det en ständig ström av främst "äldre(?) damer" som kom ihåg böckerna och berättade att de fanns nedpackade i någon låda. Dessutom kunde man smaka på mjölkchoklad och lakrisbåtar. En väldigt klurig tävling fanns också. Finn fem fel. Några Lotta-bokomslag där vissa detaljer suddats ut.

Marianne Ringnér sa...

Upplevelser inifrån montern.
Det är så härligt att möta alla Esterälskare här på bokmässan i Göteborg. De finns i alla åldrar. Unga tjejer har läst sin mammas böcker och finner tjusningen i dem. Häromdagen fick vi som medlem en tjej på 17 år som hade de flesta av Esters böcker. Det är också påfallande hur många karlar som antingen har läst Kvirre och Hoppsan och/eller läst sin "systers" böcker och gillar dem. Vi fick höra från en gymnasieelev att hon håller på med ett examensarbete om Ester som författare.
Förutom tävlingen Finn 5 fel samt lotteri så kan man i vår monter även köpa Esterböcker som vi fått från olika antikvariat och andra donatorer.
Det finns också möjlighet att köpa sällskapsspelet "Spelet om Esters litterära personer".
"Giggis blandning" har naturligtvis en honnörsplats på bordet för godissugna.
Tack alla ni som har besökt vår monter.

Therese H sa...

Jag tittade förbi både torsdag och fredag ,det var mycket trevligt i montern och bra framföranden på scenen. Jag kan intyga att tävlingen Finn fem fel var svår. :)

Lena F sa...

Önskar att jag vore där! Det ser så fint ut i montern, och oj så många besökare!