tisdag 17 augusti 2010

Besök ett museum!

Kanske passar ett museumbesök i slutet av augusti eller så sparar du tipset till någon regnig dag när du vill hitta på något. Här kommer två tips för dig som vill se hur det var runt mitten av 1900-talet.

Det första är Nostalgicum i Göteborg. Åker man spårvagn dit stiger man av vid Gamlestadstorget. Det är ett museum med 50- och 60-talet i levande gestaltning. Du kan klämma och känna på möbler och föremål. Museumet skildrar vardagslivet i Sverige och Göteborg. När dök raggarna och spättorna upp? Hur såg ett vardagsrum ut på 60-talet? Hur kunde ett flickrum se ut? Detta får du svar på här på Nostalgicum. Mer information finner du på deras webbsida Nostalgicum.

Det andra är Tantmuseum i Hovra i Hälsingland. Tycker du att tanten är en intressant fenomen? Vad är det som utmärker en tant? Detta museum lovar en hyllning till tanten med uställningsföremål som hattar, handväskor, grytlappar och flickböcker. Ett tips är att titta på bokomslagen på flickböckerna från 40-talet. Öppethållande efter överrenskommelse så besök deras webbsida Tantkalendern.

Anna R

2 kommentarer:

Rut sa...

Inte så långt från Nostalgicum finns också Kortedala museum http://www.kortedala.museum/ som är en lägenhet med komplett 50-talsinredning.
Tyvärr så matchar inte öppettiderna mellan dessa två muséer varandra alls.

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren sa...

Det är ju bra om de kompletterar varandra i öppettider. Då kan man se 50-tal när man än kommer i Göteborg.

Mera tips är välkomna!