onsdag 21 juli 2010

Camilla får upp ett spår

Camilla får upp ett spår, av Ester Ringnér-Lundgren, från 1970-talet borde tryckas upp genast! När boken börjar har Camilla precis berättat att hon fått sommarjobb på lokaltidningen Ekvallabladet. När hon har börjat arbeta funderar hon på hur det ska bli lite fart på tidningen så hon går upp till stationen och kollar om det är någon kändis med tåget från Stockholm. Där ser hon en man med ett ärr!

Det är två olika mysterier i denna bok, lagom kluriga och med små ledtrådar, allra mest i det andra fallet. Men det jag gillar allra mest med boken är Camilla. En riktigt företagsam ung kvinna som vet hur man gör för att få fart på ett företag. Hon och huvudredaktören är på en modevisning och dagen efter blir Camilla själv på kontoret. När hon städat skrivbordet och skrivit upp fem inkommande annonser kommer hon på idén att själv ringa upp affären som haft modevisningen och fråga om de ska sätta in en halvsidesannons. Affären säger först nej,:
Men så lätt gav jag mig ju inte. Jag hängde mig envist kvar som en bulldogg och kom slutligen med ett förkrossande argument.
– Ja, men det är ju härute i villaområdet som det största behovet av fritidskläder finns. .../.../
Det tog skruv.
– Ja, det är sant förstås, sa den förut så avvisande rösten med nyvaknat intresse. Det är ju faktiskt en synpunkt.
Om det var! Jag höll varmt med honom. Det var tidernas synpunkt, det var vad det var. Inom tio minuter hade jag fått en beställning på en helsidesannons!

Leta och köp eller försök låna den!

Anna Ridell

2 kommentarer:

Therese H sa...

Åh, den här boken hittade jag faktiskt häromdagen på Röda Korset utan att ha hört om den innan. Jag tyckte jättemycket om den och tyckte det var kul att läsa något annat än Lotta av Ester.

Anna R sa...

Vad roligt! Jag var lite fundersam om det bara var jag som gillade denna bok.