fredag 4 juni 2010

Lästips för starka kvinnor

Här kommer "Lästips 1+3", del 1 av 3, med en förhoppning om läsglädje i sommar. Lästips 1 är Ester Ringnér-Lundgren-favoriten, 3 är resterande lästips. Lästips för starka kvinnor? Vad menar hon nu tänker du kanske. Jo så här. Medlemmen Petra Jankov delar med sig av 1+3 lästips där i alla fall de tre första handlar om starka kvinnliga karaktärer. De möter motgångar och kämpar mot förtretligheter, stora som små. Men säkert inspirerar de alla tre. Sista tipset är en serie som handlar om en familj. Jag har missat denna sista serie med fantasieggande titlar. Jag ska nog kolla på biblioteket! Ska du? /Anna Ridell

Namn: Petra Jankov
Ester Ringnér-Lundgren-favorit: Skriv upp det, Lotta! Dels för att det var den första Lotta-boken jag läste (och jag blev såklart fast direkt) men också för att det är första gången som hon på allvar får upp ögonen för Paul. Det känns som det är i den här boken Lotta blir lite mer vuxen, i de tidigare böckerna är hon ganska mycket barn fortfarande.

Här kommer mina tre lästips:
1. Jag är svag för Joyce Carol Oates. Vill rekommendera hennes bok Dödgrävarens dotter som bygger på Oates egen farmors liv. Berättelsen är verkligen en feministisk hyllning till en otroligt stark kvinna och jag älskar slutet!

2. Fröken Sprakfåle-böckerna. Om man gillar Lotta-böckerna så bör man även läsa serien om Fröken Sprakfåle av Lisa Eurén-Berner. Lite samma stil fast de här böckerna utspelar sig under 30-40-talet.

3. Bär-serien av Eva Swedenmark och Annika Wennström. Handlar om en familj kring en restaurang. Böckerna heter Lingon och lust, Vinbär och vemod, Hallon och hat och Smultron och svek.

Min blogg finns på http://www.enannansida.se/

Uppdaterat 30 juni: Lästips 1+3 -- 1 = Ester Ringnér-Lundgren-favoriten, 3 = de tre övriga lästipsen

3 kommentarer:

Petra sa...

Hej! Vad roligt att ni blev sugna på böckerna om familjen kring La Stella.
Det har skrivits fyra böcker och nu vill inte förlaget trycka fler eftersom de första har sålt så dåligt, trots att författarna står redo för att skriva ännu fler.
Så om ni gillar dom, köp böckerna, så försäljningssifforna går upp, istället för att låna dom på bibliotek. De finns i pocket.

Anna R sa...

Aha! Ja det är klart. Alla vill sälja supermycket.

Maggan W sa...

Jag tycker också väldigt mycket om Joyce Carol Oates böcker och jag har alla sprakfåleböckerna! Men bär-serien har jag helt missat, Men jag har just varit inne på Adlibris och klickat hem böckerna i La Stella serien! Ser framemot att läsa dem i sommar!