fredag 14 maj 2010

Nyhetsbrev nr 2 2010

Spana i din brevlåda, verklig eller digital. Nytt nyhetsbrev är på väg!
Margaretha Weimar har skrivit om Tur i oturen, en av Ester Ringnér-Lundgrens böcker. Weimar bjuder på personliga reflektioner och en levande beskrivning av bokens handling och dess intriger.

Tillägg 18:24: Kalendariet ovan är nu uppdaterat.

Har ditt nyhetsbrev inte kommit fram får du höra av dig!

Anna Ridell

9 kommentarer:

Anne Marie sa...

Jag tycker också att Tur i oturen är en väldigt rolig bok. Över huvud taget är de första flickböckerna bäst. Lottaböckerna blev väl lika i handlingen i senare böcker. Men trots det har jag läst om alla många gånger.

Anna R sa...

Jag blir så otroligt nyfiken på Tur i oturen. Den verkar vara en bok jag skulle gilla. Undrar hur den skulle funka i nytryck?

Therese sa...

Eftersom jag varit insnöad på Lotta hela mitt liv dyker det upp så många böcker jag inte alls känner till. Jag tror jag också skulle gilla Tur i oturen. Kul att få lite tips.

Anna R sa...

Det var roligt att höra att vi kan bidra med lite lästips!

Karin E sa...

Tur i oturen är verkligen läsvärd! Läs också gärna några av de andra "solitärerna" tex I samma klass och Sämst i klassen. Mycket bra och mycket 50-talskänsla.

Anna R sa...

Hur ser omslaget till Tur i oturen ut?

Anne Marie sa...

Omslagsbilden till Tur i oturen är inspirerad av händelsen på sidorna 24, 25 och 26.
"Jan satt i en skrubb och skalade potatis under oavbrutet glättigt visslande." "-Tror ni, att ni har betalt för att stå och prata under arbetstid? sade en sträng röst. Tant Agda stod i dörröppningen. Jag blev så fullkomligt överraskad, att jag ryckte till och tappade den välpolerade kaffekoppen, som naturligtvis gick i tusen bitar."
Lisbet har blå klänning och vitt förkläde med röda ränder i rutmönster. Tant Agda har grön klänning med vita prickar. På en hylla står tre kakburkar i olika färger staplade på varandra. Typiskt 50-tal.

Anna R sa...

Tack Björn och Anne Marie. En sådan trevåningskakburk letar jag efter. Farmor hade en sådan.

Anna R sa...

Sämst i klassen - säljes eller bytes. Jag har en dubblett om någon är intresserad.