fredag 21 maj 2010

Njut av naturens blomning - mellan hägg...

Mellan hägg...
Hägg i blom. Foto: Anna Ridell

"...häggen, som blommade i snövitt och doftande överflöd - hörde en fågel kvittra glatt och bekymmerslöst."

Precis så är det nu! När jag cyklar längs ån, förbi alla blommande buskar, möts jag av fågelkvitter. När jag tog kort på häggen satt det en fågel precis i den busken. Helt obekymrad av den dånande trafiken precis bredvid.

Citatet kommer från Skärp dig, Lotta! (1960) sida 7, skriven av Ester Ringnér-Lundgren under pseudonymen Merri Vik.

Anna Ridell

4 kommentarer:

En bok om dagen sa...

Det här inlägget fick mig att sakna vår hägg som vi kapade för några år sedan då den för andra året i rad blev helt täckt av den där äckliga malen som sprider en spindelvävsliknande grej över hägg och omgivning. Lika mycket saknar jag vår syrén som vi var tvungna att kapa ned i fjol då den svällt till oformlig storlek.

Mellan hägg och syrén, det är nog den bästa tiden. Nytt, sommarskönt och efterlängtad värme...

Anna R sa...

Ja jag upptäcker att jag mer och mer uppskattar den här årstiden. Jag grubblar på den där skomakar'n. Jag tycker det går så fort mellan hägg och syren. Men om skomakar'n tar ledigt när den sydligaste häggen börjar blomma och börjar jobba igen när den nordligaste syrenen har blommat klart då måste väl ledigheten bli längre??

Anne Marie sa...

Jag njuter väldigt mycket av den här årstiden, därför tar jag min semester 24 maj - 22 juni. Sedan blir det väl tillfälle att ångra sig när mina arbetskamrater börjar sin ledighet.

Anna R sa...

Fast visst brukar det vara bäst väder denna tidiga period?