onsdag 14 april 2010

5-års-jubilerandet i full fart!


Firandet av Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren 5 år pågår för fullt
Lördagen den 9 januari 2010 träffades 12 skåningar på kaffe/te-bjudning hos Marianne Ringnér i tant Bernhardinas anda. 31 mars var det dags igen! Nu för att fira Esterdagen. Marianne Ringnér berättar följande i sin rapport: ”I Malmö är vårt traditionella konditori Hollandia som är centralt beläget samtidigt som det är inrett i gammal stil.” De blev 8 personer som alla pratade om Ester Ringnér-Lundgrens böcker.

I Stockholm 31 mars hölls träffen ”återigen på vårt stamlokus Vetekatten. Den enkla sanningen är att det inte finns något annat ställe som passar lika bra för den här sortens träff.” Så skrev Marianne Lundin i sin rapport. De blev 6 personer på sin träff.

Lördagen 10 april var det jubileumsfika på Sultans Norr i Katrineholm. På samma fik som för 5 år sedan träffades på nytt ett gäng på 7 personer, 4 personer reste från Eskilstuna, 2 från Stockholm och en person bor i Katrineholm, för att äta och fika gott. Dessutom hann de avhandla allt möjligt. Vilka böcker av Ester Ringnér-Lundgren de har läst, hur man bäst tar vara på monogramsprydda överlakan och hur man allra bäst tar sig uppför en skidbacke i lift. Dessutom dök det upp ett kondistips i Stockholm. Lisas kafé tror jag det var.

Kommande evenemang
Nästa evenemang blir i Malmö 8 maj. En vandring i fotspåren av Lotta, karaktären från böckerna skrivna under pseudonymen Merri Vik. Missa inte chansen att se Stortorget och statyn på Karl X innan torget byggs om och statyn eventuellt har flyttats. Marianne Lundin lämnar det öppet om det blir en fikaträff 12 maj för att fira Lottadagen. I de sista skälvande dagarna av maj, närmare bestämt 29 maj åker Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren på utflykt till Malmköping. Där studerade Ester Ringnér-Lundgren till lärare och man kan känna igen miljöer som nämns i boken Lusthusets gåta. Håll utkik efter mer information eller kontakta oss på info @ estersallskap.se.

Välkommen att delta eller att själv hitta på ett firande. Hör av dig om du har några frågor eller behöver någon hjälp!

Här kan du läsa hela rapporter och bildreportage:
Trettondagsfika 9 januari i Malmö
Esterdagen 31 mars i Malmö och Stockholm
Jubileumsfika i Katrineholm 10 april

Anna Ridell

Inga kommentarer: