onsdag 24 mars 2010

Nyhetsbrev nr 1 2010

Nyhetsbrev digitalt och hederlig snigelpost

Nyhetsbrev nummer 1 2010 är på väg, kolla din inkorg i e-posten eller brevlådan. Du som medlem kan läsa om Ester Ringnér-Lundgrens troll Trulsa och om vår Läsutmaning. Dessutom finns Boklådan, där du kan efterlysa och sälja barn- och ungdomsböcker, och Kalendarium. Du kan även läsa om träffen i Katrineholm 2005.

Hoppas att du hittar något att läsa. Du är välkommen med material till nästa nyhetsbrev, stoppdatum för inkommande material 30/4-10.

3 kommentarer:

Anne Marie sa...

Jag tycker väldigt mycket om Kri-böckerna. Hon är inte så virrig som Lotta, lite mer ordentlig. Fast mamman tycker väl i första boken att hon är "hoppsig, tanklös till det otroliga".
Ester skriver så fint om tonåringarnas kärlek till varandra, så oskuldsfullt, rent men ändå romantiskt. En stor kontrast till dagens skolungdomars grova språk, sexuella aktiviteter och våld.

Lena F sa...

Ett så fint nyhetsbrev! Älskade inlägget om Lotta som Trulsa, och det om Helénes ihärdiga virkning!

Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren sa...

Anne Marie: Det är en intressant sak du nämner. Skillnad mellan hur kärleksrelationer beskrivs i Ester Ringnér-Lundgrens böcker och ungdomsböcker av idag. Frågan kanske är vilken åldersgrupp är målgrupp för ERL:s böcker idag? Jag har nog för dålig koll på ungdomsböcker av idag för att kunna uttala mig alls om dem.

Lena: Kul att du uppskattar nyhetsbrevet. Jag gillade också att läsa om minne av Trulsa-böckerna.

Anna R