lördag 20 mars 2010

Föreningens historia - Det började med en träff...Järnvägsparken i Katrineholm

Här möttes sju personer i augusti 2005 för en "Lotta-träff". För det var Lotta-böckerna av Merri Vik dessa sju personer hade gemensamt då. Långt där borta i bilden kan du skymta gröna markiser. De sitter ovanför fönstren till det kondis där gänget samlades för att mumsa bakverk och babbla. Det var glädje i luften. De bläddrade i artiklar om Ester Ringnér-Lundgren och diskuterade Lotta-böcker. De tävlade i frågesport och hade bokbyte.

Värden för dagen var Anna Ridell. Kan du sätta ord på vad du tänkte då?
– Ja, det var så roligt att äntligen träffa andra som läste Lotta-böcker och att kunna prata om böckerna med andra som läste dom.

Senare på dagen hade de sju möte där de beslutade att Ester Ringnér-Lundgren förtjänar ett "litterärt sällskap" som uppmärksammar hela hennes produktion. Så var startskottet för föreningen som i år firar fem år!

2 kommentarer:

Lena F sa...

Hurra för Anna! Som gjorde Sällskapet till verklighet! Så mycket roligt det har blivit av detta - årsträffar, utställningar, artiklar, kafémöten... Fler och fler vågar "komma ut" som Lotta och Esterdiggare!

Anna R sa...

Jag får väl lov att säga HURRA för er som kom till Katrineholm 2005! Utan er hade det inte blivit nåt av det året i alla fall. :)