lördag 26 december 2009

Nytt år och lästips


Gott nytt år och en forsatt fin vinter!

Snart är det 2010 och det är året då föreningen Sällskapet för Ester Ringnér-Lundgren firar 5 år. Sedan starten 2005 med en liten träff i Katrineholm, mer om det vid ett senare tillfälle, har vi hunnit gå Lottapromenad i Norrköping, Malmö, Solna och Krokek. Vi har kunnat gå på utställningar som flera medlemmar på spridda orter i landet har anordnat. Vi har kunnat fika tillsammans sommar, höst som vinter.

Något att hålla utkik efter framöver är ett kommande nummer av Tara, januari/februari. Där kommer det att stå om läsminnen och Lottaböcker. Innan dess kommer lite andra lästips att leta efter.

En del veckotidningar/månadsmagasin har uppmärksammat läsglädjen som Lottaböckerna sprider. Vill du leta upp dessa tidningar ska du söka efter: Hemmets journal nr 12 2008, Bokspecial: Vi älskar böcker s. 30. Allers nr 40 2007, Dags för flickböckernas revansch s.14. Allas nr 39 2007 Kitty och co fixar alltid skivan s.76. Fredagen 24 oktober 2008 i Katrineholmskuriren, Anna startade Lottasällskap, samt fler lästips finns på länksidan på estersallskap.se

Häften om Malmö, Solna/Stockholm och Krokek finns att läsa om här på bloggen under etiketten Snusbo'n. Är det något inlägg här på bloggen du vill läsa igen men kanske inte minns vad det hette eller vilken månad det skrevs? Överst på sidan finns en sökfunktion, kolla över loggan så ser du en ruta med ett förstoringsglas. Där kan du skriva in ett ord du minns från ett inlägg. Varje inlägg får minst en etikett och kan göra att du minns vilket ämne ett inlägg handlade om. Kolla i högerspalten under Etiketter. Där finns till exempel Platser och miljöer, Pyssel och Träffar.

Så här gör man för att lämna kommentarer

Har du några andra lästips? Böcker, tidningar, internetsidor? Andra tips och tankar? Ös på bara.

Inga kommentarer: