måndag 6 december 2010

Filmen som Lotta, Giggi och Mick aldrig såg!

Mick Tronning är en sympatisk kille med många strängar på sin lyra. (Jag anser att Lottas kompis Vio från Wien gjorde ett mycket bra kap när hon och Mick blev ihop.) En av hans förmågor att initierat prata om ingenting, som i kapitel 5 i Arma Lotta. Klassen har varit och sett en film och Lockige Fridolf blir ursinnig över att Lotta, Giggi och Mick pratat sig igenom hela biobesöket och ber därför trion, att en och en, redogöra för filmens budskap. Så här uttrycker sig Mick:
 – Filmen vi såg för en stund sedan var synnerligen intressant och lärorik. Här uppe i vårt land kan vi inte sätta nog värde på så utomordentliga informationer om hur det ser ut i andra länder. Många kanske tycker att det här är saker som inte angår oss, men efter att ha sett den här filmen så förstår man hur angelägen den är. Man behöver bara tänka på – ja … nästan vad som helst, för det är så oerhört mycket, som kräver en omedelbar insats, så förstår man… att – ja..
– Så förstår man att du inte vet ett dugg om filmen, sa Lockige Fridolf. Inte ett dugg.
Dock säger Lockige Fridolf att han beundrar Micks förmåga att prata om ingenting och han lägger till att Mick säkert kommer att han nytta av denna förmåga.

Under min skoltid, när jag hamnade i liknade situationer tänkte jag ibland på Micks utläggning med ett visst avund och faktiskt var jag ibland ganska bra på att svamla ihop saker jag med.

Men vad hände med Mick? Blev han något inom showbiz, fick han och Vio varandra? Någon som vet?

Margaretha Weimar

2 kommentarer:

Anne Marie sa...

Det har jag också funderat på.
Liksom hur gick det för alla andra personer i Lotta och Giggis närhet.
Höll Gerd, Malin och Knatts äktenskap och fick de några barn?
Flyttade Viveka till England och gifte sig med fotbollspelaren?
Hur gick det för Lenni efter bröllopet? Kunde han hålla sams med svärfar?
De söta gamla tanterna Bernhardina och Augusta - kunde de bo kvar i sin tjusiga våning eller blev det äldreboende till slut?

Lena F sa...

Ska vi skriva en egen fortsättning:)? Giggi rådde ju Lotta att göra så, när Lotta satt och suckade över ett sorgligt slut i en novell.